geloof en wetenschap 2019

Sprekers

Alle sprekers wordt gevraagd een korte beschrijving en een foto van zichzelf in te sturen. Zodra de binnenkomen worden ze hier geplaatst.

Masayo Awano

Masayo Awano is Ph.D., lactatiekundige IBCLC, verpleegkundig-verloskundige en lactatie specialist. Zij werkt als therapeut binnen de Oketani Methode en in het Lactatie Centrum van het Awano Verloskundig Ziekenhuis, waarvan zij directeur is.

Mijn carriere begon in de vroege jaren ‘80. Ik werd in 1981 gediplomeerd Oketani therapeut toen ik in een lactatiecentrum van een prive verloskundig/gyneacologische kliniek werkte en in een verloskundige lactatie kliniek Kanazawa City.Ik begon toen studenten verloskunde op te leiden aan Kanazawa and Toyama Medical Universities en Toyama Midwifery school.

Ik heb ook vanaf 1999 in Bagladesh gewerkt, waar ik Bangladeshverloskundigen les gaf in de Oketani Methode. Op het moment ben ik Project manager van het ‘’Bangladesh Oketani-Method Strengthening Project’’ dat door de Bangladesh overheid wordt gerund en financieel wordt ondersteund door de Japanse overheid.

Dr. Gina Weissman

Dr. Gina Weissman begon haar carrière als tandarts, na het behalen van haar doctoraal aan de Hebrew University Hadassah Medical School in Jerusalem in 1991. Dr Weissman werkte als lactatiekundige IBCLC sinds 1999 (en recertificeerde in 2004, ’09 en ’14). Daarnaast is ze ook verpleegkundige en ze werkt als lactatiekundige in het Laniado Maternity Hospital.
Dr. Weissman is directeur van een Lactation Education Center, HalavM. Daar heeft zij een Drop-in Breastfeeding clinic en geeft ze een borstvoedingcurcus van 200 uur.
Ze is hier ook mentor voor studenten die hun IBCLC examen willen halen via Pathway 1 en 3. Ze verzorgt ook cursussen over borstvoeding en de menselijke lactatie voor andere zorgprofessionals, zoals artsen, verpleeg- en verloskundigen en dietisten.
Ze begeleid moeders bij het instinctief voeden (Biological Nurturing) en bevoegd om hypnose te gebruiken als therapeutisch hulpmiddel om moeders te helpen te geloven in zichzelf en hun baby.
Dr. Weissman staat bekend als expert in het diagnosticeren en behandelen van te korte tongriemen en andere orale problemen.
Ze is de auteur van Mother’s Milk, een Video Gids voor Borstvoeding (Hebreeuws/Arabisch/Engels).
Ze is Fellow member of the Academy of Breastfeeding Medicine, en voorzitter van de Israeli Association of Certified Lactation Consultants. Zij woont met haar man Dr. Amir Weissman en hun vier zoons in Israel.

Barbara Havenith

Barbara Havenith is gynaecoloog sinds 1995. In 2012 richtte zij de Vrouwenpoli op, een praktijk voor integrale gynaecologie, seksuologie en vruchtbaarheidsadviezen. Ze volgde diverse complementaire opleidingen: orthomoleculaire geneeskunde (meer in het bijzonder klinische psycho-neuro-immunologie), aromatherapie en bloesemremedies. Ze is gespecialiseerd in gynaecologische endocrinologie en de samenhang met hormonen van bijnier en schildklier. In de consulten van de Vrouwenpoli is er aandacht voor leefstijl, voeding, omgang met stress, ontspanning en (epi)genetische factoren wat betreft oorzaken van en oplossingen bij herstel van de hormoonbalans. Ze is auteur van het boek Hormoonbalans voor Vrouwen. Ze is één van de redacteurs van het in 2019 te verschijnen “Handboek Acute Verloskunde”.

Mike Blok

Mijn naam is Mike Blok en ik ben arts in opleiding tot kinderarts in het Amsterdam UMC locatie AMC. Daarbij heb ik een passie voor onderwijs en geef ik op veel momenten onderwijs aan dokters in opleiding. Vanuit de opleiding tot lactatiekundige ben ik benaderd als spreker op deze conferentie.

Myrte van Lonkhuijsen

Na studie Pedagogische Wetenschappen gewerkt als onderzoeker en sinds 2000 fulltime werkzaam als zelfstandig lactatiekundige IBCLC. Sindsdien geboeid door de interactie tussen moeder en kind rond voeden en de invloed daarvan op hechting en competentie-ervaring bij ouders. Borstvoeding is complexer dan we dachten, en er kan meer mee dan we denken.

Katrien Nauwelaerts