Brun Kuipers

Brun Kuipers

Brun Kuipers is gespecialiseerd verpleegkundige in de verloskunde en eerste graads docent verpleegkunde en heeft haar master Clinical Health and Nurse Science. Sinds 2010 is zij eigenaar van
de praktijk De Geboortespecialist waar zij moeders met gezondheidsproblemen na geboortetrauma’s begeleidt. Zij is auteur van boek “Zo beval ik, het moederlichaam spreekt”.
In deze presentatie geeft zij inzicht hoe verstoringen tijdens de bevalling kunnen leiden tot ineffectieve borstvoeding, verminderde zelfwaardering en verstoorde hechting.
We krijgen onderbouwing hoe de negatieve effecten van een traumatische bevalling en verborgen stress kunnen leiden klachten maar ook hoe deze zijn te voorkomen en herstellen.

Dr. Eva Naninck

Dr. Eva Naninck

Dr. Eva Naninck heeft een passie voor onderzoek en legt zich er op toe om uit te zoeken hoe stress en voeding in de vroege levensjaren invloed hebben op ons lichaam en hersenen.
In haar lezing zal zij de belangrijkste conclusies samenvatten uit de Amsterdam Moedermelk Studie(AMS). Daarnaast zal zij uitleg geven over de diverse componenten van moedermelk en in welke mate deze door stress worden beïnvloed.

Dr. Diana Wittendorp

Dr. Diana Wittendorp

Diana Wittendorp is gepromoveerd
in medische biologie en gedrag - en neurowetenschappen. Sinds
het behalen van haar master of education in 2007 is zij werkzaam als docent biologie en medisch laboratoriumonderzoek bij de Hogeschool Leiden. Zij heeft zich van 2010 tot 2019 bij de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk ingezet voor de begeleiding van borstvoeding.
In haar presentatie zal Diana de deelnemers voorlichten over de nieuwe inzichten die er zijn over het bewaren van afgekolfde moedermelk. Zij zal onderzoeksresultaten presenteren van haar eigen onderzoek uit 2018 die de huidige bewaarrichtlijnen in twijfel trekken.

Katrien Nauwelaerts

Katrien Nauwelaerts

Katrien Nauwelaerts is lactatiekundige IBCLC en herborist. Zij werkt vanuit een holistische en ecologische kijk op borstvoeding. Zij werkt als lactatiekundige in haar eigen praktijk waarin zij
borstvoedingsbegeleiding en voedingsadvies combineert. Een speciaal aandachtsgebied is het begeleiden van moeders die langer dan één jaar borstvoeding geven. Daarnaast geeft zij les aan de postgraduaatsopleiding lactatiekunde in België. In haar presentatie zal zij uitleg geven over het verschil tussen kruiden geneeskunde en reguliere Westerse geneeskunde en hoe kruiden kunnen ondersteunen bij veelvoorkomende
borstvoedingsproblemen.

Stephan Bonte

Stephan Bonte

Stephan Bonte is werkzaam als operatieassistent en heeft sinds 2018 zijn eigen Training-Coaching advies bureau. Daarnaast is hij werkzaam als docent communicatie bij de opleiding tot lactatiekundige van het NCLO.
In welk werkveld je ook werkzaam bent, iedereen loopt er wel eens tegenaan dat samenwerking met collega’s niet soepel verloopt. In zijn presentatie zal Stephan ingaan op het omgaan van weerstanden
tussen zorgverleners. Welke tools zijn er om goed te blijven communiceren als er ergernissen of conflicten zijn?

Elly Krijnen

Elly Krijnen

Elly Krijnen is lactatiekundige NLG en IBCLC en eerste graad docent verpleegkunde. Zij is coördinator van Nederland voor de HUG-training. In het mede door haar opgerichte opleidingscentrum NCLO worden de opleidingen en bijscholingen op het gebied van borstvoeding aangeboden.
In haar lactatiekundige praktijk “BABY&BORST”
In deze presentatie laat zij zien hoe de baby communiceert met de omgeving. De signalen die de baby uitzendt zijn waarschijnlijk herkenbaar maar er wordt inzicht gegeven in hun betekenis. Door deze kennis krijg je als het ware een “unieke gebruiksaanwijzing” van een specifieke baby. Deze presentatie is een voorproefje van de opleiding tot HUG-
trainer die door zorgverleners gevolgd kan
worden.