Leden aan ’t woord

Olga Horsman, lactatiekundige en verloskundige

Leden aan 't woord

Ook ik stel me graag via deze weg voor. Ik ben Olga Horsman, verloskundige sinds 12 jaar en 10 jaar werkzaam als lactatiekundige IBCLC met een eigen praktijk in de regio Alkmaar-Hoorn en daar buiten.
Daarnaast ben ik getrouwd en moeder van 3 zonen, 9,7 en anderhalf jaar oud. Heb hen lang mogen voeden, de jongste op dit moment nog en daardoor ook veel persoonlijke ervaringen in de dagelijkse praktijk kunnen brengen.

Sinds de zomer van 2021 ben ik gestopt met mijn werkzaamheden als verloskundige om me volledig te kunnen richten op mijn eigen praktijk. Naast een jong gezin de beste keuze die ik heb kunnen maken.

Ik geniet elke dag weer van mijn werk. Ik zie veel gefrustreerde ouders en baby’s en vind het steeds weer het mooiste als ik hen kan helpen de samenwerking te vinden.

Er is niks mooiers om stralende ouders en een gelukzalig drinkende baby te zien. Natuurlijk zijn er uitdagingen voor vele, maar ik denk echt als de maatschappij wat meer word heropgevoed over normaal babygedrag er heel veel ontspanning gaat volgen.  Wat worden er toch bijzondere dingen verwacht van onze jongste wereldburgers.

Daarom vind ik alles rond ontwikkeling van kinderen, hechting en aanverwante zaken heel interessant. Deze helpen mij om ouders nog beter te informeren en te laten zien dat zij en hun kind heel normaal gedrag vertonen en zij elkaar kunnen helpen door daarop te vertrouwen.

Ik ben nog niet heel lang lid van VSBB, maar vind het aanbod van scholingen al heel fijn en leer graag bij.