Leden aan ’t woord

Ingrid de Graaf, lactatiekundige en verloskundige

Leden aan 't woord

Hallo, mijn naam is Ingrid de Graaf. Ik werk al 20 jaar als verloskundige in Amsterdam in de 1e lijn. Dit hoop ik ook nog lang te doen. Sinds kort werk ik ook als lactatiekundige. Vooralsnog vooral met onze eigen cliënten. Dit is erg fijn om te doen en schept een band.

Zelf heb ik drie dochters, na een zware bevalling van de eerste en opname op de couveuse lukte de
borstvoeding niet. Ik had hier veel verdriet van, de kraamzorg zorgde voor een afspraak bij Myrthe (van Lonkhuijsen) en door haar tips, maar vooral doordat ik er vertrouwen in kreeg heb ik al mijn dochters lang gevoed. Ik ben hier altijd dankbaar voor geweest en het heeft indruk op mij gemaakt.

Het bleef altijd een beetje sluimeren het idee om zelf de opleiding te gaan doen. Mijn collega doet op het moment de opleiding en we hopen samen wat moois op te zetten. Het maakt de zorg toch een beetje af.

Het is mooi om verder te gaan na de bevalling en bij de moeder-kind binding te ondersteunen. Ik hoop ook lang als lactatiekundige aan het werk te kunnen en de combinatie volledig te kunnen benutten.

Marije Bosma, lactatiekundige en jeugdverpleegkundige

Leden aan 't woord

Hallo, mijn naam is Marije Bosma. Ik heb een eigen praktijk in Friesland, borstvoedingscentrum Memmemolke. Deze combineer ik met een gezin en een klein dienstverband als jeugdverpleegkundige.

Bij alle drie de onderdelen kan ik mijn ei kwijt als het gaat over ‘normaal baby/ kind gedrag’ en kijken naar hoe we als mens bedoeld zijn. Ik vind dat we te ver af zijn komen te staan van de biologische blauwdruk van baby’s (en moeders) (en vaders). Het is mijn missie om die informatie in de wereld te verspreiden.

Ik ben 10 jaar geleden geslaagd als lactatiekundige IBCLC en daarna aangesloten bij de NVL. Omdat ik 2 jaar geleden kennis maakte met Mirjam Smits en zij de opleiding tot borstvoedingscoach deed, ben ik (weer) in aanraking gekomen met de VSBB en heb me als lid ingeschreven.

Het is superfijn dat de VSBB een platform biedt voor meerdere professionals die samenwerken rondom borstvoeding. Het is een plek waar we elkaar kunnen vinden. De zorg voor vergoedingen bij verzekeringen is goed geregeld! En er worden regelmatig goeie scholingen aangeboden.

Ik heb 1 jaar met Mirjam, als borstvoedingscoach, kunnen samenwerken, wat erg fijn was voor cliënten. Sommige kozen op basis van de informatie op de website bewust voor een borstvoedingscoach consult. Inmiddels is Mirjam ook lactatiekundige een kunnen we onze samenwerking doorzetten! (Hopelijk nog heel lang)

Olga Horsman, lactatiekundige en verloskundige

Leden aan 't woord

Ook ik stel me graag via deze weg voor. Ik ben Olga Horsman, verloskundige sinds 12 jaar en 10 jaar werkzaam als lactatiekundige IBCLC met een eigen praktijk in de regio Alkmaar-Hoorn en daar buiten.
Daarnaast ben ik getrouwd en moeder van 3 zonen, 9,7 en anderhalf jaar oud. Heb hen lang mogen voeden, de jongste op dit moment nog en daardoor ook veel persoonlijke ervaringen in de dagelijkse praktijk kunnen brengen.

Sinds de zomer van 2021 ben ik gestopt met mijn werkzaamheden als verloskundige om me volledig te kunnen richten op mijn eigen praktijk. Naast een jong gezin de beste keuze die ik heb kunnen maken.

Ik geniet elke dag weer van mijn werk. Ik zie veel gefrustreerde ouders en baby’s en vind het steeds weer het mooiste als ik hen kan helpen de samenwerking te vinden.

Er is niks mooiers om stralende ouders en een gelukzalig drinkende baby te zien. Natuurlijk zijn er uitdagingen voor vele, maar ik denk echt als de maatschappij wat meer word heropgevoed over normaal babygedrag er heel veel ontspanning gaat volgen.  Wat worden er toch bijzondere dingen verwacht van onze jongste wereldburgers.

Daarom vind ik alles rond ontwikkeling van kinderen, hechting en aanverwante zaken heel interessant. Deze helpen mij om ouders nog beter te informeren en te laten zien dat zij en hun kind heel normaal gedrag vertonen en zij elkaar kunnen helpen door daarop te vertrouwen.

Ik ben nog niet heel lang lid van VSBB, maar vind het aanbod van scholingen al heel fijn en leer graag bij.